Kyykkää paremmin osa 2 - liikkuvuus

Moni kärsii selkä tai polvikivuista ja kokee siksi ettei voi kyykätä mutta pitääkö meidän aina rajoittaa elämäämme vai voisimmeko etsiä keinoja joilla pääsemme tästä? Olen huomannut myös kehityksen hidastumisen yhden niistä monista syistä olevan juuri huonon liikkuvuuden syytä .

Itsellänikin on aiemmin ollut suuria motivaatio ongelmia liikkuvuuden harjoittamisessa vaikka tiesin että se nopeuttaa palautumisa, ehkäisee vammoilta ja parantaa voimatasojani. Löysin tieni erääseen koulutukseen joka avasi silmäni kuinka voit motivoitua liikkuvuusharjoitteluun niin että huomaat että se oikeasti toimii. 

Miksi tarvitsen liikkuvuutta

Kyykyssä kuten monessa muussakin liikkeessä tarvitsemme riittävää liikkuvuutta asentoon pääsemiseen. Jos jo kyykky asentoon meno tuottaa hankaluuksia vie energiaa ja voimaa pois liikkeestä et voi silloin saavuttaa maksimi hyötyjä jolloin ennenpitkää kehitys hidastuu jopa pysähtyy olet siis yhtä vahva kuin heikoin lenkkisi, jos haluat apuani näissä niin ota yhteyttä napista.

Lonkan liikkuvuus

Aiemmin jo asiasta mainitsin että lonkassa tarvitsemme sekä liikkuvuutta että hallintaa. Mikäli lonkan alueelta ei löydy riittävää liikkuvuutta alaselkä kääntyy ala-asennossa pyöreäksi joka altistaa selkäkivuille sekä tuo polven väärään asentoon (kääntyy sisäänpäin) vaikuttaen myös tulosten tippumiseen. Videolla kerron kuinka testata kyykyn liikkuvuutta sekä parantaa sitä lonkan alueella.

Nilkan liikkuvuus

Nilkasta tarvitsemme liikkuvuutta jotta meillä on edes mahdollista päästä hyvään kyykkyasentoon voima välittyy täysin kun jalkapohjat ovat kuin liimattuna maassa sillä silloin on tukeva pinta ala välittää voimaa ylöspäin.

Jos nilkasta liikkuvuus loppuu kantapäät nousevat ilmaan tai jopa varpaat kääntyvät ulospäin . Tässä hyväksi havaittu kompo nilkan alueen liikkuvuuteen.

Yläkropan liikkuvuus

iemmin jo puhuimmekin kuinka liikkuvuuden loppuessa ylävartalosta kroppa kaatuaa eteenpäin jolloin kyykystä tulee etupainoinen ja liike energiaa häviää tässä hyvä kompo ongelman ratkaisemiseksi.

Yläkropan liikkuvuus

Näillä vinkeillä pääset varmasti viemään kyykkysi seuraavaan pisteeseen hyviä treenejä ja treenatkaa järkevästi 🙂 mikäli kuitenkin haluaisit lähteä kanssani opettelmaan voimaharjoittelun saloja niin jätä yhteydeottopyyntö niin sovitaan tapaaminen, joko etänä tai kasvotusten.

Jaa artikkeli: