Lopetetaan Laihdutus ja aloitetaan elämä!

Oletko laihduttanut monesti ? Ehkä saavuttanut tuloksia mutta et silti ole ollut onnellinen? Lopetetaan ulkonäkökeskeinen harjoittelu ja lähdetään matkalle kohti terveellisempää elämää Terveys ja Hyvinvointi lähtöisesti. Unohdetaan siis ulkonäkö 😉

Ulkonäkö onko se onnen mittari?

Moni treenaa ulkonäköönpanostaen eikä tule miettineeksi mitä sitten? Tämä kysymys on hyvä esittää itselleen mitä sitten kun olen saavuttanut haluamani? mikä on toisin? Olenko onnellinen?

Luultavasti jos juokset pelkästään ulkonäkösi perässä tärkeämpää olisikin löytää identiteettisi ne syvimmät syyt miksi liikut , syöt ja vietätä aikasi niinkuin sen vietät entä arvosi oletko koskaan pohtinut niitä? Elämä on muutakin kuin painontarkkailua ja ulkonäkökeskeistä ajattelua.

Hyvinvointi on muutakin kun painon tarkkailua ja ulkonäkökeskeistä ajattelua

Oletko ikinä miettinyt mitä hyvinvointi oikeasti on ? Hyvinvointiin liitetään yleensä ravinto ja liikunta sen muita osa-alueita huomioimatta voisimmeikin määrittää hyvinvoinnin vaikka näin ”Hyvinvointi on kokonaisvaltaisesti tervettä ja energistä elämää sen kaikki osa-alueet sopivasti balanssissa ollen”

Osa-alueet jotka usein jäävät vähemmälle huomiolle on henkinen ja sosiaalinen puoli on selvää että jos yksi osa-alue ei saa tarpeeksi huomiota koko talo sortuu jotta saavuttaisimme täyden potenttiaalimme jaksaisimme paremmin ja pysyisimme terveenä on syytä huomioon nämä osa alueet niistä voit lukea aikaisemmasta blogiartikkelistani tästä linkistä. Entä kehon toiminta kehon hallinta ja tasapaino onko ne hallinnassa?

Miten aloittaa muutos?

Muutos on tärkeää miettiä miksi haluat sitä sillä silloin kun se tulee syvältä arvojesi pohjalta saat siitä todellista energiaa mennä muutosta kohti vaikeinakin hetkinä.

Usein lähdemme liikkeelle kaikki tai ei mitään ajattelulla josta arvata saattaakin ettei siitä seuraa mitään pitkäkestoista kannattaakin aloittaa pienestä ja nauttia matkasta sillä hyvinvointi ja terveys eivät ole projekteja tai kiloihin verrannollisia vaa hyvinvointi ja terveys on tapa elää täysii!

Mieti seuraavaa asiaa mikä olisi pienin teko jonka voisit tehdä hyvinvointisi eteen? Olisiko se iltakävely joka rauhoittaa , kenties aamulla jotain ruokaa tai vaikka meditaatio iltaisin vai joku muu? Kaikki on hyviä valintoja se mikä sinulle tuntuu sopivammalta niin ala toteuttaa sitä 🙂 .

Mitä muuttaa seuraavaksi?

On muutamia seikkoja jotka toistuvat lähes aina tässä muutama vinkki niistä.

  • Lisää unta 7-9h unta on suuremmalle ihmiselle tarpeen sillä unessa keho lepää ja tiedot tallentuvat tämä tarkoittaa nukuttua unta ei sänkyyn meno aikaa.
  • Panosta unen laatuun sulje mobiililaitteet , tv ja ala rauhoittumaan 1h ennen nukkumaan menoa näin kehosi ymmärtää että kohta on aika nukahtaa ja saat paremmat unet.
  • Syö säännöllisesti säännöllinen syöminen auttaa pitämään päivän energian saannin tasaisena ilman väsymystä tai iltaan kertyneitä isoja aterioita .
  • Syö monipuolisesti monipuolinen ruokailu ehkäisee mieliteoilta kuten karkkihyllylle menemiseltä sillä mieliteot ovat usein oire ravintoaineen puutoksesta ei karkin tai jäätelön puutos tilasta 😀
  • Säännöllinen liike ihminen tarvitsee liikettä pieni iltakävely jo itsessään palauttaa kehoa päivän kuormasta vaikka treenaisit 4 kertaa viikossa salilla en silti suosittele jättämään tätä kehoa energisoivaa liikettä välistä .
  • Taukojumppa työpäivän lomassa ota pieni preikki 1h välein istumisesta ja irtiotto työstä siitä saat lisää voimaa työntekoon ja aivoille hieman happea olet siis tehokkaampi ja saat enemmän aikaan toisin kun pelkästään istuessa ja kahvia lipittäessä.
  • Vietä aikaa perheen, ystävien ja asioiden parissa jota rakastat tämä lisää onnellisuutta , parantaa yleistä hyvinvointia ja vähentää rasvasolujen syntymistä.
  • Ota tarvittaessa laadukkaita ravintolisiä käyttöön tehostamaan toimintaa ei ole mitään järkeä syödä sellaisia lisiä mitkä ei oikeasti toimi. , D-vitamiini on yksi niistä vitamiineista joita tarvitsemme
  • Syö rasvaa mutta panosta kuitenkin laatuun hyviä lähteitä ovat mm. avokado, pähkinät, erillaiset öljyt ja kala. Rasvahapoilla on monia tehtäviä mutta jos otat lisänä niin panosta laatuun sillä ei ole järkevää syödä huonolaatuisia valmisteita rasvahapot mm. ehkäisevät korkena kolesteroolin syntyä, auttavat nivelten toiminnassa, vaikuttavat rasvan säätelyyn eli auttavat laihdutuksessa, Hyväksi aivoille, voi alentaa lihakuntaharjoittelusta koituvaa lihasarkuutta näin ollen voi nopeuttaa palautumista, voi lisätä suorituskykä ja auttaa kasvattamaan lihasta . Tässä yksi mainio rasvahappovalmiste

Ps. Jos sinulle heräsi kysymyksiä aiheesta niin laita rohkeasti viestiä autan ja vastailen sinulle mielelläni jutellaan hetki ja katsotaan miten sinä pääset parhaiten alkuun viestiä voit laittaa tästä linkistä Ystävällisin, Terveisin Arttu

Jaa artikkeli: