Miksi asettaa tavoite

Jokainen liikuntaa harrastava varmasti tietää että vaikka kuinka rakastaa ja tykkää siitä mitä tekee jonakin päivänä harjoituksiin lähteminen on tuskainen taival. Kun elämä puuttuu peliin tulee kiirettä töissä ihmissuhteissa erimielisyyksiä  Ei tämä elämä ole ruusuilla tannssimista niinkuin elokuvissa. Näissä tilanteissa tavoitteen rooli korostuu se antaa voimaa kulkea vaikka läpi harmaan kiven siis mikäli se on sinulle tarpeeksi tärkeä.

Miksi luulet urehilijoiden uhraavan terveytensä ja aikansa ollakseen lajissa paras? Onko heillä näitä samoja ongelmia? No aivan varmasti on mutta heillä on selkeä päämäärä ja tavoite joka tulee sydämmestä jota kohti he ovat valmiit tekemään tämän kaiken heräämään aamulla tekevät jotain mikä tuo heidät lähemmäs unelmiaan se ei ole helppoa mutta se on sen arvoista! Lukemalla tämän opit miten sinä asetat itsellesi loistavan tavoitteen jota kulkea kohti unelmiasi.

motivaatio_on_polttoainetta

 

Avainkysymykset tavoitteen asetteleussa?

Tavoite on tärkeää asettaa ja siihen kannattaa kuluttaa aikaa sillä se näyttää suunnan johon ollaan menossa ilman tavoitetta on kuin suunnistaisit ilman karttaa ja kompassia. Hyvä tavoite tottakai on lähellä sydäntä mutta on tärkeää myös pystyä mittaamaan  sitä ja  että se on konkereettinen jotta  huomaat kehityksen.  Seuraavaksi mietitään aikarajaa eli milloin ollaan tavoitteessa tämä pakottaa meidät tekemään asioita eikä siirtää kaikkea aina huomiseen ja antaa myös voimaa ”nousta sängystä” vaikeinakin päivinä.

Hyvässä tavoitteenasettelussa on tärkeää pohtia asiaa vähän syvällisemmin. Nämä ovat todellatäkeitä silloin kun motivaatio alkaa laskea motivaation nousuun voi toimia tavoite ja seuraaviin kysymyksiin vastaukset jotka on hyvä kirjoittaa paperille tavoitetta asetellessa, suosittelen säilyttämään paperia näkyvällä paikalla näin muistutat itsellesi säännöllisesti tavoitteesta ja pohjimmista syistä.  Mieti näitä kohtia huolella mitä sinä todella tavoittelet?

woman_freedon

  1. Miksi todella tahdon tätät tavoitetta, Miksi se on minulle tärkeää? (merkitse vähintään 5 syytä)
  2. Mitä on toisin kuin tavoite on saavutettu, Mikä on paremmin kuin ennen?  (merkitse vähintään 5 syytä) Mika on muuttunut? olenko itsevarmempi ? Terveempi? Miltä tuntuu? Miltä näytät?
  3. Mistä asioista tavoite on riippuvainen? Mitä pitää tehdä? merkkaa 5 asiaa jotka tukevat tavoitteen saavuttamista.
  4. Tavoite?

Suunnittelun Tärkeys

On hyvä olla suunnitelma mitä tekee ja milloin tekee sillä kun olemme suunnitelleet mitä teemme mittaaminen ja kehityksen huomaaminen on paljon helpompaa ja lisäksi on hyvä ottaa jonkinlainen treenipäiväkirja matkaan millä näät mitä tuloksia oikeasti olet saavuttanut esim. paljon kyykkyni parani 3kk:n välillä painoissa ja toistoissa? eikö olisi kiva muistella myös paljon olet vuodessa kehittynyt? Nämä ovat kaikki niitä asioitata jotka nostavat motivaatiotasi ja näin pääset parempiin tuloksiin.

Palataan vielä suunnitteluun on hyvä suunnitella minä päivinä tulet treenit tekemään ja mitä tämä ei ole kuitenkaan ”kiveen kirjoitettu asia” vaan suunnitelmaa on hyvä tilanteen ja tarpeen mukaan muokata mutta raskaina aikoina tämä toimii hyvänä tukijalkana tavoitellessasi jotain mitä haluat saavuttaa. On hyvä kuitenkin miettiä mitä jos töissä on kova kiire ja stressi painaa onko minun hyvä mennä tekemään kova salitreeni silloin? vai voisinko keventää? tai entä jos valmiiksi väsynyt olo millainen treeni silloin olisi sopiva vai kannattaisiko tehdä jotain aivan muuta? Näitä tekstin asioita pohtiessasi todennäköisesti tulet löytämään keinot saavuttaa ja mennä kohti niitä suurimpia unelmiasi . ”Never Give UP”

Ps. Onko Tavoitteen asettamisessa vielä hankaluuksia? Jos haluat asettaa että autan tavoitteen asettelussa ja motivaation löytämisessä autan mielelläni katso lisää

Jaa artikkeli: