Millainen on hyvä Personal Trainer , valmentaja

Millainen on hyvä personal trainer ,  valmentaja? Olen saanut itse kokea elämään tämän ajatuksen kummaltakin puolelta, niin liikunnan kuin yritystoiminnan parissa. 

Oli telinevoimistelu tunti pojilla eräs poika ei osannut pyöriä kuperkeikkaa aina meni sivuttain, se varmasti turhautti häntä ja oli aikeissa lopettaa.

Juttelimme hetken ja koitimme yhdessä vielä muutaman kerran ensimmäinen, yritys pyörähdys menikin jo suorempaa jes nyt ollaan jo oikeilla jäljillä, tuli toinen ja viimeinen yritys heitettiin yläviitoset ja lähdettiin kokeilemaan sehän pyöri suoraan se hymy ilo lapsen kasvoilla kuin auringon paiste mikä mahtava, tunne kun hän todellakin oppi sen, mutta tämä on vain osa hyvää valmennusta.

Valmentajan itsetuntemus

Hyvällä valmentajalla on taito johtaa itseään ja muita oikeaan suuntaan, tämä vaatii paljon itsetuntemusta. Jos valmentaja on introvertti persoona kuten minä sulla on varmasti haasteita saada äänesi kuuluviin mutta se onkin sun kehitys kohde, kun taas ekstrovertti usein puhuu liikaa.

Mutta taas introvertti ymmärtää ja ennen kaikkea kuulee valmennettavaa todella hyvin, joka on vahvuus yksi tärkein kulmakivi hyvällä valmentajalla mitä tarina alussa meille opetti.

innosta ja onnistu

En ole tavannut ketään, joka jaksaa painaa, mikäli homma ei ole kivaa. Urheilija jaksaa tehdä töitä tavoitteen eteen sillä hän todellakin rakastaa tunnen perhosia vatsassaan, kun onnistuu asiassa, Palaa halusta harjoitella lajiaan. Personal trainer , Valmentajan yksi tärkeimmistä tehtävistä on innostaa luoda iloa liikkumiseen ja harjoitteluun.

asiakas ja arttu personal trainer , valmentaja kotka

Valmentajan vastuu

Hyvällä valmentajalla on myös vastuunsa tuottaa paras mahdollinen tulos, huolehtia siitä että harjoittelu on ennen kaikkea turvallista ja kehittävää ”Pylly edellä puuhun meno ei siis ole järkevää”. Siis ymmärtää ihmisliikettä mm. jos hyppäät, kyykkäät polvet sisällä on suuri riski polvikivuille ja isoimmille ongelmille. Sekä luoda turvallisuutta myös henkisellä puolella niin joukkueen, harjoitusympäristön kuin valmentajan ja valmennettavan välillä.

Älä tuo riippuvuutta

Loppujen lopuksi valmennus on opettamista ei tuoda riippuvaiseksi joka nykyaikana on liiankin yleistä johtuen varmasti alan uutuuden viehätyksen johdosta, onko tämä sitä laillista huumekauppaa monelle?

Tieteen merkitys

Valmentajan on tunnettava tiedettä omalta osaltaan ja osata soveltaa sitä käytäntöön toki myös yksilökohtaisesti. Tiede antaa hyvän pohjan kokeilla ratkaisuja, jotka yleisellä tasolla toimii yksilöllisyys tulee mukaan kun opitaan tuntemaan.

Hallittava myös kokonaisuus

Kokonaisuuden hallinta hahmottaminen on oleellista sillä mitä jos jokin ei toimikkaan kehitystä ei tule mistä johtuu? Kyse voi olla palautumisen, ravinnon ja henkisten asioiden, liiallisen kuormituksen aikaansaannosta.

ihminen on kokonaisuus Personal Trainer Arttu

Luottamus

Luottamus valmentajan ja valmennettavan välillä korostuu, että tehdään oikeita asioita sekä pystytään avautumaan vaikeistakin asioista, jotka väistämättä heijastuvat niin suoritukseen kuin elämäänkin.

Vinkki valmentajaa valitessa

  • Selvitä taustat kysy koulutukset ja asiakastarinat
  • Lisenssikoulutus hyvä merkki tarkista APT rekisteri
  • Haastattele millaisia tuloksia hän on saanut asiakkaillaan
  • Haastattele entisiä nykyisiä asiakkaita, jos mahdollista
  • Miten hän toimii kuulostaako se susta järkevältä?
  • Testaa palvelua pienellä summalla ennen varsinaista päätöstä.
asiakas pystypunnerrus

Ps.  Jos haluat kuulla lisää filosofiastani ja saada arvokkaita vinkkejä sekä neuvoja niin liity sisäpiirin maksutta linkistä. https://www.arttupakkanenpt-palvelut.com/liity-sisapiiriin-maksutta/

Jaa artikkeli: