Minulla ei ole aikaa mihin aika kuluu?

Aikaa meillä kaikilla on täsmälleen sama määrä 24h päivässä josta jokainen päättää mihin aikansa kuluttaa meneekö se puhelinta selaillessa tuntikausia, harrastusten parissa, ystävien kanssa vai miten? Tässä artikkelissa pureudun asioihin joilla voit vapauttaa aikaasi sinulle tärkeille asioille.

Mihin sinä käytät aikaasi?

Asioiden tiedostaminen on todella iso osa muutoksissa oli se sitten ajankäytön parantaminen tai painon pudotus esimerkikisi kaikilla hyvillä panonpudotusmetodeilla on yhteistä se että opetellaan tiedostamaan syömistä.

Oletko ikinä miettinyt mihin aikasi oikeasti kuluu? Onko se somen näpertely ja feedin selailu ylös alas minuutin välein? Onko tässä mitään järkeä tekeekö se sinut onnelliseksi tai tyytyväiseksi? tai makaatko sohvalla selaillen kanavia ? Oletko sitten onnellinen no oli miten oli jokaisella näistä asioista meillä on tavoite telkkarin ääressä tavoite on rentoutua raskaan työpäivänjälkeen eikä siinä mitään pahaa ole kuhan se pysyy kohtuudessa 🙂

Aikapäiväkirja

Aikapäiväkirja on hyvä tapa tiedostaa mihin oikeasti aikasi kuluu kirjaa tähän ylös kaikki tapahtumat mitä päivän aikana teet ja paljon niihin menee aikaa kuten somen käyttö , sohvalla löhöily , ruuanlaitto, treenit, sosiaaliset tapahtumat yms. Näin saat hyvän kokonaiskuvan mihin aikasi oikeasti kuluu.

Mitä hauat lisää elämääsi?

Nyt kun olet täyttänyt aikapäiväkirjaa huomaat varmasti mihin sinulla kuluu aikaa . On myös tärkeää tiedostaa mitä haluat elämääsi? Usein arjessa vain suoritamme elämää ilman sen suurempaa mietintää mitä minä oikeasti haluan elämältä? mitkä ovat ne asiat josta nautin?

Kirjaa paperille asioita jota haluat elämältäsi ja mistä nautit niitä asioita mitkä tekevät sinut onnelliseksi esim. perhe, ystävät , liikunta. Laita paperi näkyvälle paikalle muistuttamaan sinua jokapäivä.

Mistä olet valmis luopumaan?

Nyt olet jo todella pitkällä matkallasi parempaa ajankäyttöä tärkeää on myös tiedostaa ja miettiä mistä minä olen valmis luopumaan mitkä ovat ne jutut joista olen valmis luopumaan matkallani parempaa ajankäyttöä ja onnellisuutta?

Kirjaa nämäkin paperille ylös näin sinulla on nyt suunnitelma miten aloittaa matkasi kohti enemmän sinun näköistä elämää.

Suunnittelu

On hyvä suunnitella ajankäyttöä vaikka kalenteriin tehdään ns. aikablokkeja onhan lapsillammekin lukujärjestys joten eiköhän meidänkin ole aika ryhdistäytyä 😉 .

Tee suunnitelma aikablokkeihin miten paljon millekkin varaat aikaa tämä ei ole kiveen kirjoitettu asia vaan suunnitelma miten toimia jatkossa jätä blokkeihin myös liikkumavaraa että voit tarvittaessa myös siirrellä blokkeja . Näin opit tehostamaan ajankäyttöäsi.

Mistä aloittaa muutos?

Ei kannata aloittaa muuttamaan kaikkea kerralla sillä muutos on hyvä silloin kun se on pysyvää aloita siis pienin askelin niin varmasti pystyt siihen 1-2 muutosta kerralla aloita pienestä ja saavutat suurta 😉 jo esim. pienellä muutoksella esim. minuutin aamutreenillä saat lisää virtaa arkeen ja jaksamista hyviä muutoksen hetkiä 😉 .

Ps. Jos koet että tarvitset apua muutoksessa laita minulle viestiä niin autan mielelläni pistä viestiä tästä linkistä.

Jaa artikkeli: