Miten lähteä harjoittelemaan maastavetoa?

Maastaveto on hankala liike, mutta meistä jokaisen pitäisi osata se sillä se kuuluu ihmisen perus liikkeisiin. Tässä artikkelissa kerron kuinka lähteä harjoittelemaan sitä tehokkaasti mutta turvallisesti.

Liike progressiot

Jotta saadaan tehoa tuotettua enemmän ja parempaa voimankasvua, on hyvä kulkea tiettyä polkua helpommasta vaikeempaan, sillä voimankasvu sekä lihasmassa tarvitsee kehittyäkseen kovia lähes loppuunasti vietyjä toistoja. 

Videolla progressiot ->

Maastavedon virheet? kuinka välttää?

Yleisimmät virheet maastavedossa ovat, vääränlainen asento tai tietyn alueen heikkous, kireys.

Esimerkiksi keskivartalon heikkous usein johtuu A) puutteellisesta tekniikasta B) keskivartalon tiettyjen alueiden kireyksistä tai heikkouksista.  

Videolla käyn näitä asioita läpi syvemmin ->

Millä toisoilla lähtisin liikkeelle?

Jotta saat täyden hyödyn suosittelen aloittamaan harjoittelun erityisesti työkapasiteettia eli kuinka paljon jaksat tehdä väsymättä liikaa ja monta sarjaa. Tämä ominaisuus kehittää palautumistasi sarjojen sekä treenien välillä jolloin mahdollistat isomman kehityksen.

Toisoina tulloin on hyvä aloittaa 10-12 toiston sarjoilla jotta saat voimatasoja sekä kapasiteettia nostettua, myöhemmin voit siirtyä tarpeen mukaan joko 12-15 toisoon tai 8-10 toisoon .

Haluatko apua ohjelmoinnissa? Tai saada kehityksellesi entistäkin tehokkaampi lähtölaukaus? Ota yhteyttä niin sovitaan etätapaaminen jossa katsotaan tarpeesi ja saat kausisuunnitelman mukaan , tämä ei sido mihinkään.

Hyviä treenejä sulle, Voimakkain terveisin Arttu 🙂 

Jaa artikkeli: