Näin pysyt kunnossa ja tuet jaksamistasi poikkeustilan yli

Elämme kovia aikoja näin poikkeustilan ja korona näkyy meidän kaikkien arjessa tilnnetta emme voi hallita mutta tämä on tilanne joka opettaa meille paljon ”myrskyjä emme voi hallita mutta voimme oppia seilaamaan myrskyssä” .

Olet varmaan miettinyt kuinka pysyä kunnossa, kuinka pää kestää ja kuinka jaksat näinä rankkoina aikoina? Tulen tässä kirjoituksessani pureutumaan näihin asioihin.

Kuinka pidän kunnostani huolta?

Kuntosi ei laske radikaalisti vaikka makaisit sohvalla 2 viikko voi jopa parantaa tuloksia pieni breikki voi tehdä hyvää.

Pistoolikyykky

Mieti mitä voit tehdä kotona pistoolikyykky , askelkyykky ja punnerrukset ovat todella hyviä liikkeitä treenata kotona jos jaksat esim. 5 kertaa punnertaa tai mennä 1 jalan kyykkyyn on se silloin sinulle maksimaalinen suoritus joka parantaa maksimivoimaasi eli raakaa suoraa voimaa näin siis parannat voimatasojasi. (esimerkkisarjoin: 3-5 x 4 tai enemmän lihaskasvuun 8-10 x 4)

Kiertoharjoittelu tyyppinen kestävyyskunnon parantaminen on helppo toteuttaa kotona erillaisin kyykyin , punnerruksin , vatsalihasliikkein näin parannat jaksamistasi ja palautumiskykyäsi.

Nopeusvoimaharjoittelu on myös mahdollista jolla parannat voimantuottonopeutta erityisesti lihasten aivojen välistä nopeaa yhteistyötä tee esim. 4 – 6 x 4 maksimaalisen nopeaa hyppyä.

Kokeile ottaa pieniä treenipätkiä pitkin päivää esim. aamulla on hyvä hetki parantaa liikkuvuutta joka tuo uutta tehoa perusliikkeisiin (kyykkäys, nostaminen, työntö, vetö, kanto) liikkuvuusharjoittelussahan meillä todella monella olisi parannettavaa.

Vaihtelu virkistää 🙂 oletko miettinyt mitä voisit kokeilla jotain uutta vaikka kehonpainoharjoittelua? hulavanteilua yms.

Kokeile erillaisia haasteita joita netti on pullollaan yksi suosikeistani on tässä –> https://www.youtube.com/watch?v=bql6sIU2A7k

Kuinka tuen jaksamistani arjessa?

Jaksamisen perus pilarit

Kestävyyskunto ja palautumiskyky on olennaisena osana arjen jaksamisen kanssa tee siis kestävyyspainoitteista pikäkestoista liikuntaa hyviä harjoitteita ovat juoksu, kävely , uinti, pyöräily, kestävyystyyppinen voimaharjoittelu voit varmasti tehdä edes jotain näitä (kotona).

Huolehdi ravitsemuksestasi monipuolinen ja riittävä energiansaanti tukee jaksamistasi sillä suojaat itseäsi viruksilta sekä annat keholle kykyä palautua myös näissä poikkeusoloissa syö siis monipuolisesti äläkä pihistele energian saannin suhteen.

Uni on erittäin tärkeää näinä haastavina aikoina eikä pelkästään määrä vain myös laatu. Unella on suuri merkitys immuniteettiimme ja energiatasoihin näissä poikkeustiloissa jolloin perusasioiden huomioon ottaminen korostuu aikuinen tarvitsee unta 7.5 -9h /vrk.

Mikäli mahdollista niin käy pienellä kävelylenkillä tuulettamassa päätä joka tukee jaksamistasi .

Nauti läheistesi seurasta soittamalla tai muulla tavalla mikäli mahdollista meillä ihmisillä on sosiaalinen tarve saada olla yhteydessä toisten kanssa joka myös tukee jaksamistamme. Mieti miten voisit viettää aikaa ystäviesi kanssa esim. netin välityksellä?

Nauti elämästä ja tee niitä sinulle mieluisia asioita nyt sinulla ei ole ainakaan ajasta kiinni näin parannat jaksamistasi nyt on aika nauttia! (esim. kirjan lukeminen, pelaaminen, ristikot, piirtäminen yms. mistä ikinä nautitkaan) 🙂

Yhteenveto

  • Huolehdi hyvinvoinnin perus pilareista ( uni, palautuminen, ravitsemus, nesteytys, mielen hyvinvointi, liike/liikunta)
  • Aina voit tehdä jotain vaikka kaikki ei onnistuisi älä stressaa vaan tee se mitä pystyt.
  • Treenaa kotona
  • Ota rennosti ja tee asioita joista pidät
  • Pidä yhteyttä ystäviisi

Voimakkain terveisin Arttu mikäli sinulla tuli kysyttävää aiheesta niin laita rohkeasti viestiä –> linkistä

Jaa artikkeli: