Parempi kyykky osa 3 lihastasapaino ja kausisuunnitelma

Onko jalat eriparia? entä kestääkö jalkasi urheilun/arjen tuomat rasitukset? Tämä on yksi omaa harjoitteluani mullistavista opeista nimittäin lihastasapainon huomioiminen .

Mieti jos kyykkysi työntyy ylös toispuoleisesti toinen puoli kompensoiden sama tapahtuu kävelyssäsi josta seuraa nivelten kulumaa ja ennenpitkää loukkaantumisia.

Koko voiman tuotto vuotaa sivusta huti voima ei siis välity fysiikan lakien mukaan suoraan alhaalta ylös vaan koska toinen jalka työntyy kovemmin ja nopeammin ylös lantio kääntyy sivulle jolloin voima karkaa näistä syistä on hyvä kiinnittää huomiota puolieroihin joka on osa valmennusfilosofiaani.

Rakenteellinen tasapaino

Valmennus prosessini sekä oman harjoitteluni alkupuoliskolla lähdemme kiinnittämään huomiota puolierojen tasaamiseen siitä edeten matkaa seuraaviin harjoitteihin josta myöhemmin.

Mutta palataan rakenteelliseen tasapainoon mitä se oikeasti on painotus on siis tasapainottaa kropan puolieroja ja tuoda hallintaa liikkeisiin eri liikesuunnissa .

Esimerkiksi tehden :

1 jalan kyykkyä boksille 3 x 12-15 sarjoa / minuutin palautuksilla

1 käden pystypunnerrus käsipainolla/kuulalla 3 x 12-15 sarjoa / minuutin palautuksilla

treenin liikkeissä on tarkoitus tehdä heikommalla raajalla liike ensin niin monta toistoa kuin menee puhtaasti ja siirtyä siitä vahvemmalle raajalle , tehdä niin monta toistoa kuin heikompi raaja sai.

Näin tasaamme puolieroja sillä voima, lihas kasvaa vain ylikuormittaessa sitä kun nyt vahvempi raaja pysyy omalla tasollaan se ei kehity juurikaan eteenpäin jolloin puolierot tasaantuvat jos tämäkään ei riitä ota vielä 1 ylimääräinen sarja heikommalle puolelle.

Kausisuunnitelma

Kuten aiemmin jo mainitsin valmennus prosessini alkaa rakenteellisesta tasapainosta kuitenkin harjoittelumme kuuluisi olla matka prosessi joka etenee järkevästi ja suunnitelmallisesti ethän voi autoakaan ajaa ilman korttia vaan tarvitset perusteet liikenteessä ajamiseen josta voit edetä systemaattisesti haastavammienkin ajoinevuojen kuljettajaksi sama ideologia pätee harjoittelussakin ei siis mennä pylly edeltä puuhun.

Kausisuunnitelma Arttu

Ensimmäinen kuukausi käydään rakenteellisen tasapainon jaksoa jonka tehtävä on tasata puolierot ja valmistaa kehoa kovaan harjoitteluun myös kestävyytesi kasvaa tässä samassa.

Etenemme perusvoima jaksoon jossa rakennamme voimapohjaa , kasvatamme lihasta sekä totutamme kehoa harjoittelemaan isoilla painoilla .

Tästä etenemme kapasiteetti / kestävyys jaksolle jonka tarkoitus on parantaa palautumis ja treenikapasiteettiasi jotta palaudut sarjoista , treeneistä ja pystyt harjoittelemaan entistä kovemmin hyvällä tekniikalla joka mahdollistaa maksimaalisen kehityksen .

Tämä perusmalli mukautettuna jokaisen tarpeeseen takaa parhaan mahdollisen lopputuloksen lisää motivaatiotasi sekä tiedät aina mihin suuntaan olet menossa, pystyt reakoimaan nopeasti jos toivottu tulos ei synny.

Ps. Muista ottaa nämä asiat huomioon treeneissäsi sillä terve urheilija on paras urheilija ei kukaan sairasvuoteelta kehity hyviä treenejä . Jos sua kiinnostaa tulla munkanssa opettelemaan näitä asioita niin käyppä tsekkaamassa valmennukseni linkistä -> Parempi kyykky vahvempi keho

Jaa artikkeli: