Polvikipu juostessa mistä johtuu ja kuinka välttää polvikipu? 2 täsmä vinkkiä harjoitteluun

Hei tiesitkö että suurin osa polvikivuista esiintyy kuormituksessa. Videolla kerron sulle mistä tämä yleensä johtuu, sekä saat 2 täsmä vinkkiä harjoitteluun.

Polvikipu aiheutuu usein kuormituksesta voisi ajatella, että lepo on ainoa keino, näin on joskus mutta ei aina.

Syynä voi olla myös lihas epätasapaino ja lihaksiston väärä aikainen toiminta eli osa aktivoituu joko liian myöhään tai ei ollenkaan.

Käydään asiaa läpi kyykyn kautta kuvassa näet kuinka jalkaterän olisi syytä olla kokonaan maassa paino pottuvarpaan päällä jotta keho pystyy vaimentamaan ylhäältä alas tulevaa iskua toimii kuin auton jousitus.

Mutta polvi ei tykkää tästä mikäli pakarat eivät aktivoidu, kun ylähäältä alas tuleva voima tuleekin suoraan polveen, aktivoi siis pakarat.

Pakarat aktivoidessaan keho muodostaa pilarimaisen tuen josta on tukeva työntää ylös polvi saa siis täyden tuen eikä huojuvaa rakennetta kun lihakset ovat nyt täysin mukana.

Täsmävinkit

1 lihaskunnolla suuri merkitys oikean asennon pitämisessä siellä missä vietämme suurimman osan ajasta eli arjessa.

Reiden loitonnus laita nilkkapanta kiinni voit myös käyttää kuminauhaa, ota muutama askel ulospäin panta ulommaisen jalan kohdalla. (voit katsoa liikkeen videon tästä kohdasta -> https://youtu.be/RUn8hswAPGA?t=276

hae hyvä ryhti kuvittele, että joku vetää sua hiuksista ylöspäin ja purista vatsasata hieman eteenpäin.

Seiso suorassa eli tunne tukijalan sisäreidessä, pakarassa pientä lihas aktiivisuutta. Lähde loitontamaan pannassa olevaa jalkaa niin että tunnet ulomman jalan pakarassa aktiivisuuden ja palauta liike hallitusti.

kuminauhakävely kyykyssä (videon kohta https://youtu.be/RUn8hswAPGA?t=409) laita kuminauha reisien tai säärien keskiosaan. Ota hyvä ryhti hieman etukumara asento lähde astumaan ulospäin ulommalla jalalla pakarasta puristaen. Tuo toinen jalka viereen pakarasta puristaen ja vaihda välillä suuntaa esim. 2-6 askelta per suunta.

Nyt lupaamani lahja haluan tarjota sulle maksuttoman 20min puhelun, jossa annan kaiken osaamiseni käyttöösi jotta sinä pääsisit entistäkin nopeammin kohti tavoitettasi sekä saisit konkreettiset vinkit kohti muutosta. Lunasta lahjasi sekä aloita matkasi kohti kivuttomampaa arkea ja tehokkaampia treenejä, täyttämällä lomake viestillä ” Polvikipu video”

Jaa artikkeli: